Home > Aperitv > Mere umplute cu pui

Mere umplute cu pui

Ingrediente:
4 mere mari
500gr piept de pui
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras
2 linguri ulei de măsline
1 legătură mărar verde
sare, piper

Tocați 350gr din carne și restul tăiați-o în cubulețe. Puneți-o într-un castron și amestecați-o cu ceapa și morcovul rase, ardeiul tăiat în cubulețe.
Condimentați amestecul cu sare și piper.
Tăiați căpăcele la fiecare măr, scoateți miezul și cotoarele. Pentru a scoate miezul se poate folosi o unealtă dedicată pentru acest scop. Peretele mărului curățat nu trebuie să rămână prea gros.
Umpleți merele cu amestecul cu carne, puneți-le într-un vas termorezistent cu puțină apă(cam o cană) și țineți-le la cuptor cel puțin 30 minute.
Miezul rămas de la mere poate fi folosit într-o plăcintă cu mere sau pus cu puțină scorțișoară și zahăr.

Mere umplute cu pui

Mere umplute cu pui

Mere umplute cu pui

PS. Rețetă inspirată din revista Bucătăria pentru toți Nr.10 ( 126) Octombrie 2012.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: