Home > Fel principal > Pizza cu sunca si cascaval

Pizza cu sunca si cascaval

Ingrediente aluat italian( pt 4 pizza cu blat subțire 26cm diametrul):

– 20gr drojdie proaspătă
– jumătate de linguriță zahăr
– 400 gr făină
– 3 linguri ulei de măsline

Se amestecă drojdia cu 4 linguri apă caldă, zahăr și 2 linguri făină. Se acoperă și se lasă să crească 10 minute. Se adaugă restul de făină, sarea, cca. 225Ml apă caldă și ulei; se frământă 5 minute. Se acoperă și se lasă să crească 60 minute; apoi se prelucrează conform rețetei.

Ingrediente pizza:

– 300gr roșii decojite ( din conservă)
– 400gr șuncă Praga
– 250gr mozzarela
– o lingură ulei de măsline
– 150gr cașcaval ras
– o linguriță oregano

Se taie bucățele (pătrățele) șunca de Praga. Se taie felii mozzarela scursă bine. Se încinge cuptorul la 220 grade Celsius.
Aluatul se împarte în 4 porții și se întinde din fiecare câte un blat rotund, care se așează pe tăvi unse. Se unge fiecare blat cu ulei de măsline. Se așează deasupra roșiile și se condimentează cu sare și piper. Se așează felii de mozzarela și bucățele de șuncă. Se presară cașcavalul ras și oregano. Se coc pizzele la cuptor cca. 25-30 minute.

Sursa de inspirație este revista Ioana Secretele bucătăriei Nr.4/2011.

Pizza cu sunca si cascaval

Pizza cu sunca si cascaval

Pizza cu sunca si cascaval

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: