Home > Aperitv > Bastonase din dovlecei cu sos de rosii

Bastonase din dovlecei cu sos de rosii

Portii:  4
Timp de coacere:    30 min
Timp de preparare: 20 min

Ingrediente:
2 dovlecei mai mari
1 ou
100 g cașcaval
100 g pesmet
sare

Curață dovleceii și taie-i în bastonașe late de maximum 2 cm. Pune sare peste ei și lasă-i măcar un sfert de ora pe un șervet absorbant.
Rade cașcavalul. Într-o farfurie adâncă, pune pesmetul, sare și cașcavalul ras.
Într-un bol bate ouăle cu un praf de sare și piper, ca la omletă. După ce s-au scurs de apa, tăvălește dovleceii întâi prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de pesmet și cașcaval.
Pune bastonașele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt ca să nu se ardă. Dă la cuptor 30 minute, pană se rumenesc. Se servesc călduțe, alături de un sos cremos.
Servește sticks-urile cu un sos din roșii.

Sos de roșii
Se opăresc roșiile, se curăță de pieliță și se pun la fiert, spre final se adaugă busuioc, sare, piper și ardei iute.

Bastonase din dovlecei

Bastonase din dovlecei

Reteta inspirata din revista Bucătăria de azi, Nr.7 (55) Iulie 2012

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: