Home > Desert > Prajitura cu rubarba

Prajitura cu rubarba

Aluat:
200 g făină
100 g unt
3 gălbenușuri
70 g zahăr
praf de copt

500 g rubarbă
4-5 linguri de zahăr

Se face aluatul și se pune la frigider.
Se curată 500 g de rubarbă și se taie feliuțe. Peste se adaugă 4-5 linguri de zahăr.

Se face o budinca de vanilie folosind 2 plicuri de budinca de vanilie, 550 ml lapte și 4 linguri de zahăr conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Budinca fierbinte se toarnă peste rubarbă și se amestecă.
Se întinde aluatul, se pune compoziția.
Se pune la cuptor la o temperatura de aprox. 180 grade C cam 20 de minute.
Se bat 3 albușuri cu 100 g de zahăr și 2 plicuri de zahăr vanilat. Se pune peste compoziția de la cuptor și se mai lasă încă 25 de minute la foc mic.

Prajitura cu rubarba

Prajitura cu rubarba

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: