Home > Desert, Prajituri > Tort de mere cu nuci

Tort de mere cu nuci

Blat:
2 ouă, 100 g zahăr, 2 linguri de apă, 80 g nuci măcinate, 50 g faina, 1/2 linguriță praf de copt, coajă rasă de la o lămâie, 40 g unt
Cremă de brânză:
400 ml lapte, 1 plic praf de budincă de vanilie, 1 plic de Tort Gelee transparent, 50 gr zahăr, 1 linguriță rasă de scorțișoară măcinată, 1 plic de zahăr vanilat, coaja rasă de la 1/2 lămâie
Umplutură de mere:
600 g mere, 1 lămâie, 60 g zahăr, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 30 g gelatina granulata, batoane de scorțișoară și nuci pentru ornat

1. Se prepară blatul: se bat ouăle cu zahăr și apă, folosind telul. Se înglobează apoi cu atenție untul topit și răcit, nucile măcinate, coaja de lămâie și făina amestecată cu praful de copt. Se așează într-o formă unsă și tapetată cu făină şi se coace cca 20-30 min. în cuptorul încins la 170-180 C.
2. Cu telul, se amestecă brânza de vaci cu zahăr tos, zahăr vanilat și scorțișoară. Se înglobează coaja de lămâie. Praful de budincă se prepară conform rețetei de pe plic; se adaugă și praful Tort Gelee și se dau în clocot, amestecând. Se lasă să fiarbă cca 1 min. și se înglobează compoziția de brânză, lingură cu lingură. Crema fierbinte se toarnă în formă, peste blat, se nivelează și se lasă să se răcească și să se întărească la frigider.
3. Se decojesc merele, se taie sferturi și se golesc de căsuțele semințelor; se taie felii subțiri, care se stropesc imediat cu sucul de la o lămâie întreagă, ca să nu se înnegrească. Se așează într-o oală și se acoperă cu 250 ml apă. Se adaugă zahăr și scorțișoară și se lasă să fiarbă la foc moale (merele nu trebuie să devină prea moi).
4. Se înmoaie gelatina cu 150 ml apă rece, apoi se dizolvă la bain-marie; se pune deoparte o cantitate mică, iar restul se adaugă la compoziția de mere. Se amestecă și se lasă să se răcească până la temperatura camerei. Se așează cu polonicul compoziția de mere peste stratul de budincă de vanilie, cu atenție. Se dă preparatul la frigider, ca să se întărească.
5. Înainte de servire, se încălzește gelatina pusă deoparte la bain-marie și se pun înăuntru batoanele de scorțișoară și nucile. Se ornează cu ele tortul.

Tort de mere cu nuci

Tort de mere cu nuci

Tort de mere cu nuci

Tort de mere cu nuci

Tort de mere cu nuci

Tort de mere cu nuci

Sursa de inspiratie este revista Ioana Secretele bucatariei Nr.10 / 2014.

Advertisements
Categories: Desert, Prajituri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: